Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Το ΥΠΟΙΚ βάζει στον «πάγο» τις καθαρίστριες

Τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση

katharistries

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του οικονομικού επιτελείου με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς από την πλευρά της κυβέρνησης τόνισαν την Τρίτη πως δεν υπάρχει υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου για επαναπρόσληψη των καθαριστριών, τουλάχιστον έως τις 10 Ιουνίου.

Ειδικότερα, και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου:

«1. Το Ελληνικό Δημόσιο στις 23.5.2014 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της υπ” αριθμ. 1584/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έχει διαταχθεί η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

2. Συγχρόνως, κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης, για την οποία προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 10.6.2014. Επομένως μέχρι τότε δεν υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή.

Τούτο δεν διαφοροποιείται από το γεγονός της μη χορήγησης προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης, κάτι, εξ άλλου που δεν προβλέπεται ρητά από τις υπάρχουσες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951, η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή της εκτελεστότητας της απόφασης.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By