Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Τράπεζα Κύπρου: Βρείτε τα με το Eurogroup

Η κυβέρνηση να επιτύχει συμφωνία με την Ευρώπη ζητά σε ανακοίνωση της η τράπεζα

TRAPEZAKYPROUΤώρα συμφωνία με το Eurogroup ζητά με ανακοίνωση της η Τράπεζα Κύπρου, απευθυνόμενη στην πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι «είναι επιτακτικό να προχωρήσουμε άμεσα στη συνομολόγηση μιας συμφωνίας με το Eurogroup, η οποία, μεταξύ άλλων, θα διασφαλίζει την παροχή συνεχούς ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες, ούτως ώστε να σωθεί η κυπριακή οικονομία».

Η “υπαλλακτική” επιλογή, προσθέτει, «που είναι η διάλυση κυπριακών τραπεζών, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου». Δεν θα υπάρχει, αναφέρει, «καμία δικαιολογία εάν, συνειδητά ή λόγω καθυστέρησης, επιτρέψουμε την υιοθέτηση του σεναρίου αυτού που με μαθηματική ακρίβεια δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας στο μέλλον».

Απευθύνει τέλος «έκκληση προς την Κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να καταλήξουν και να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία με το Eurogroup και το οποίο θα σώζει την κυπριακή οικονομία και θα διασφαλίζει το μέλλον της».

Πηγή: Offsite.com.cy [space size=»30″]

By