Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Τρεις Παλαιστίνιους εκτέλεσε η Χαμάς

Για τον λόγο ότι συνεργάστηκαν με το Ισραήλ

xamas

Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους με την κατηγορία ότι συνεργάστηκαν με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε ο ιστότοπος Majd που πρόσκειται στην ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση.

Το Ισραήλ ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου στρατιωτική επιχείρηση με στόχο να εξουδετερώσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός έχει υποστεί, από την πλευρά του, τις βαρύτερες απώλειες που είχε μετά τον πόλεμο του Λιβάνου, το 2006, καθώς έχει χάσει 64 στρατιώτες του.
Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία, οι συνεργάτες του εχθρού, οι δολοφόνοι και οι έμποροι ναρκωτικών τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών.

Τον Μάιο η Χαμάς είχε ανακοινώσει επίσης ότι εκτέλεσε δύο «συνεργάτες» του εχθρού, ενώ τον Οκτώβριο του 2013 εκτελέστηκε άλλος ένας άνδρας, αυτή τη φορά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Θεωρητικά, κάθε εκτέλεση πρέπει να εγκρίνεται από τον πρόεδρο του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με την οποία πρόσφατα η Χαμάς υπέγραψε συμφωνία συμφιλίωσης.

Στην πράξη, η Λωρίδα της Γάζας ελέγχεται αποκλειστικά από τη Χαμάς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By