Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Τριάντα πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα

Η Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι οι εκτοξεύσεις αυτές αποτελούν μια «ένοπλη διαμαρτυρία» κατά των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγονται μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ

North Korea leader Kim Jong-un smiles as he salutes during a military parade to celebrate the centenary of the birth of North Korea founder Kim Il-sung in Pyongyang

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα της ανατολικής κορεατικής χερσονήσου, μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Οι πύραυλοι, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι σοβιετικοί τύπου FROG και υπάρχουν στο οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας από το 1960, εκτοξεύτηκαν σε εμβέλεια 60 χιλιομέτρων, πριν πέσουν στη θάλασσα, αναφέρει το Yonhap. Έξι ημέρες νωρίτερα η Βόρεια Κορέα είχε εξαπολύσει ακόμα 25 πύραυλους μικρού βεληνεκούς στην ίδια περίπου περιοχή.

Η Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι οι εκτοξεύσεις αυτές αποτελούν μια «ένοπλη διαμαρτυρία» κατά των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγονται μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Η Βόρεια Κορέα έχει καταγγείλει ότι αυτά τα στρατιωτικά γυμνάσια αποτελούν προετοιμασία για πόλεμο, ενώ από την πλευρά τους, Σεούλ και Ουάσινγκτον υποστηρίζουν ότι τα γυμνάσια αυτά έχουν αμυντικό χαρακτήρα.

Στις αρχές του περασμένου έτους, η Βόρεια Κορέα είχε διεξάγει την τρίτη της πυρηνική δοκιμή, έχοντας ήδη εκτοξεύσει, το 2012, έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που σύμφωνα με επικριτές είχε ως στόχο να επιδείξει την τεχνολογία της για ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By