Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Τροπολογία για τους μετακλητούς υπαλλήλους σε υπουργικά γραφεία

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν καθήκοντα σε γραφεία υπουργών και υφυπουργών θα πληρώνονται οι μετακλητοί

vouli-dispistia

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν καθήκοντα σε γραφεία υπουργών και υφυπουργών θα πληρώνονται  μετακλητοί υπάλληλοι, ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Προϋπόθεση αποτελεί η απόφαση διορισμού τους να έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ εντός διμήνου. Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των προϊσταμένων του δημόσιου τομέα και ψηφίζεται την ερχόμενη Παρασκευή από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, αναφέρει ότι η «διάταξη αυτή, η οποία ισχύει από 1/6/2014, κρίνεται αναγκαία προς άρση κάθε αμφιβολίας, σχετικά με το εάν είναι εφαρμοστέες και για τους κατά τα ανωτέρω αποσπώμενους, οι διατάξεις του νόμου που ισχύουν για τους μετακλητούς υπαλλήλους».

Στο άρθρο της τροπολογίας σημειώνεται πως «η απόσπαση όσων υπηρετούν στα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών ανατρέχει στο χρόνο στον οποίο ορίζεται στην απόφαση απόσπασης, εφ’ όσον αυτή δημοσιεύεται εντός διμήνου. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει από 1/6/2014».

By