Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

«Τρόμος στην Αθήνα»

Στην δολοφονία των δύο νεαρών μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο αναφέρονται σήμερα τα διεθνή ΜΜΕ

«Τρόμος στην Αθήνα: Έλληνες πολιτικοί φοβούνται καταστάσεις εμφυλίου πολέμου» επιγράφει το ρεπορτάζ του το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του σελίδα και μεταξύ άλλων θέτει το ερώτημα: «Απειλείται η Ελλάδα από πολιτική αστάθεια;». Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι συνθήκες της δολοφονίας των νεαρών και αναφέρεται ότι η (ενδεχομένως) τρομοκρατική επίθεση κλονίζει την πολιτική ζωή της χώρας.

Αναφορές στις δηλώσεις Καμμένου

Επισημαίνεται επίσης ότι «καμία από τις πολυάριθμες τρομοκρατικές οργανώσεις της χώρας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη»Επισημαίνεται επίσης ότι «καμία από τις πολυάριθμες τρομοκρατικές οργανώσεις της χώρας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη»

Στο δημοσίευμα δίνεται έμφαση στα σχόλια του πολιτικού κόσμου και κυρίως στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε το φόβο ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με καταστάσεις που θυμίζουν εμφύλιο πόλεμο. Επισημαίνεται επίσης ότι «καμία από τις πολυάριθμες τρομοκρατικές οργανώσεις της χώρας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη» και προστίθεται ότι «ο τρόπος της δολοφονικής επίθεσης παραπέμπει σε τρομοκρατικά κίνητρα».

«Η Ελλάδα φοβάται εκδίκηση των Νεοναζιστών»

Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα φοβάται εκδίκηση των Νεοναζιστών», το Spiegel-online δημοσιεύει ανταπόκριση από την Ελλάδα και σημειώνει ότι «εντείνεται η ανησυχία πως η χώρα θα μπορούσε να διολισθήσει ξανά σε μία φάση πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας» με αφορμή τη δολοφονία των δύο μελών του ακροδεξιού κόμματος.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο επαγγελματικός χαρακτήρας του χτυπήματος παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια, επισημαίνοντας ότι η εφημερίδα “το Βήμα” αναφέρει ότι εδώ και καιρό οι Αρχές ανησυχούσαν για τρομοκρατικό χτύπημα σε οικονομικό ή πολιτικό στόχο.
Σημειώνεται ακόμα ότι η αστυνομία εικάζει ότι πίσω από το χτύπημα μπορεί να βρίσκεται ακροαριστερή ομάδα όπως η «Σέκτα επαναστατών» ή κάποια άλλη υποομάδα όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας».

«Δολοφονία ακροδεξιών»

Στην αυστριακή Wiener Zeitung δημοσιεύεται ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Δολοφονία ακροδεξιών». Η ανταπόκριση κάνει λόγο για το χρονικό της υπόθεσης και για τις εκτιμήσεις των αρχών ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Το πρώτο ανακοινωθέν της Χρυσής Αυγής επιρρίπτει την ευθύνη στην «ανθελληνική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά», που δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Χρυσής Αυγής για αστυνομική προστασία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, καταδίκασε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση, αναφέρεται εν συνεχεία, ενώ υπενθυμίζεται και εδώ ότι ο αρχηγός του κόμματος και άλλα στελέχη του βρίσκονται στη φυλακή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ αναπαράγουν στις ιστοσελίδες του πρακτορειακά τηλεγραφήματα του dpa. «Πυροβολισμοί μπροστά από τα γραφεία της ΧΑ», «Μέλη ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος δολοφονήθηκαν», είναι μερικοί από τους τίτλους των σχετικών δημοσιευμάτων, τα οποία στην πλειονότητά τους αναφέρουν στα συμφραζόμενα της χθεσινής δολοφονίας το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές της ΧΑ έχουν προφυλακιστεί. Πολλά ΜΜΕ υπενθυμίζουν στους αναγνώστες τους και την πρόσφατη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επιμέλεια: Σταμάτης Ασημένιος

DW

(Visited 1 times, 1 visits today)
By