Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021

Τσίπρας: «Από τον Ενρίκο Λέτα θα ζητήσω αλλαγή πορείας»

 O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  πρόκειται να συναντηθεί στις τέσσερις και μισή ώρα Ιταλίας με τον Ιταλό πρωθυπουργό

letasamarasgreece
«Από τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα επιθυμώ να ζητήσω αλλαγή πορείας», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί στις τέσσερις και μισή ώρα Ιταλίας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα. «Θα τον ρωτήσω για ποιο λόγο επιμένει στην οδό της λιτότητας έστω και αν διαπιστώνει ότι καταστρέφει την κοινωνική βάση και μειώνει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας του», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:«θα του πω να αρχίσει να σκέφτεται μια νέα συμμαχία με τους λαούς της Ευρώπης, με τους λαούς της περιφέρειας».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης: «Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα πρέπει να γνωρίζει, πως όταν το κόμμα μας κερδίσει τις εκλογές, δεν πρόκειται να συνεχίσει να εφαρμόζει τις πολιτικές λιτότητας. Και εκείνη την στιγμή, η Ιταλία θα πρέπει να διαλέξει αν προτιμά την συμμαχία με την Μέρκελ ή μια αλλαγή υπέρ των λαών της Ευρώπης».

Σήμερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. «Η αλλαγή της Ευρώπης εξαρτάται από πολιτική απόφαση, το κύριο θέμα είναι η αλλαγή διαδικασιών στη φάση της λήψης αποφάσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν προβλέπεται πουθενά ότι η τρόικα μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας, δεν αποφασίσθηκε και δε νομιμοποιήθηκε ποτέ», ολοκλήρωσε ο κύριος Τσίπρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By