Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ είχε εντοπίσει τα λάθη του ΕΝΦΙΑ αλλά αγνοήθηκε

«Είχε ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα λάθη 10 μέρες πριν την ανάρτηση των εκκαθαριστικών»

akinita610_181213

Πολλές συζητήσεις καθώς και προβληματισμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» πως κάποιος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών είχε αντιληφθεί και εντοπίσει τα λάθη του ΕΝΦΙΑ πολύ πριν αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά στο διαδίκτυο και προκαλέσουν πολλαπλά εγκεφαλικά στους φορολογούμενους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, όταν προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή των ανωτέρων του σχετικά με τις καραυγαλέες στρεβλώσεις, απλά αγνοήθηκε.

Συγκεκριμένα 10 ημέρες πριν από την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet, ο συγκεκριμένος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών είχε ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα λάθη στον υπολογισμό των οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι επισημάνσεις που έγιναν όπως φαίνεται πως πήγαν στον βρόντο….

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει ακόμα ή καλύτερα δεν έχουν βρει τη σωστή διαδικασία για την επανακκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ενώ αν και χθες δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, εντός της σημερινής ημέρας το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει.

Τα μεγαλύτερα λάθη του υπουργείου οικονομικών με τα υπέρογκα ποσά που καταλογίστηκαν σε ιδιοκτήτες ακινήτων παρουσιάστηκαν στις περιοχές: Τρικάλων, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ευρυτανίας, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Δράμας, Χίου, Κερκύρας και Ζακύνθου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δέσμη αλλαγών θα κλειδώσει εντός της ημέρας και θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Θα γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για 4.000 χωριά και κωμοπόλεις της περιφέρειας, ενώ σε 457 περιοχές θα ισχύει η φορολογητέα αξία όπως υπολογιζόταν το 2013. Στις περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, όπου οι ιδιοκτήτες οικοπέδων βρέθηκαν αντιμέτωποι με εξωφρενικές φορολογικές επιβαρύνσεις, η εκκαθάριση θα γίνει με βάση τις αξίες που είχε γίνει ο ΦΑΠ το 2013.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By