Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Θετικά κρίνει το νομοσχέδιο ωστόσο με κάποιες επιμέρους αλλαγές

katastimataΘετικά κρίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την αγορά και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ζητά ωστόσο επιμέρους αλλαγές.

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος τονίζει ότι το νομοσχέδιο «αντικατοπτρίζει την τεκμηριωμένη πρόταση μας, για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του δήμου Αθηναίων τις παραγωγικές Κυριακές του χρόνου» και προτείνει:

– Η όποια απόφαση του αντιπεριφερειάρχη (ή δημάρχου στις περιπτώσεις Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) για τον ακριβή αριθμό των Κυριακών που θα επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα καταστήματα να λαμβάνεται ύστερα από εισήγηση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος θα ορίζει και το ακριβές ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις εργάσιμες Κυριακές.

– Σε περίπτωση μη έκδοσης της απόφασης εντός 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, να ισχύει η λειτουργία των καταστημάτων για 7 μόνο Κυριακές τον χρόνο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αν δεν εκδοθεί η απόφαση στην προθεσμία αυτή, θα επιτρέπεται η λειτουργία όλες τις Κυριακές του χρόνου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By