Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΥΠΕΚΑ: Εγκρίθηκε η κατασκευή των οδικών δικτύων σε Μπράλλο – Άμφισσα

Τι αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος

olumpia-odos-autokinitodromos-arxeiou

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή και λειτουργία του τμήματος Μπράλλος – Άμφισσα στους νομούς Φθιώτιδας και Φωκίδας, συνολικού μήκους 28,61 χλμ, δόθηκε με την υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

Το έργο αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο και μετά την ολοκλήρωσή του αναμένεται να επιφέρει σημαντική μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής για τους οδηγούς με προέλευση τη νοτιοδυτική Ελλάδα και προορισμό την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και αντίστροφα.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού και νέα χάραξη, έχει αφετηρία που βρίσκεται επί της υφιστάμενης εθνικής οδού πριν τον οικισμό του Μπράλλου, ενώ περιλαμβάνει παράπλευρο δίκτυο, ισόπεδους κόμβους, και τεχνικά έργα, όπως γέφυρες, τοίχους αντιστήριξης, σήραγγες, διαβάσεις και οχετούς.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με την αναβάθμιση αυτή επιτυγχάνεται επίσης η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα κινείται ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό βαρέων οχημάτων, καθώς επίσης η παράκαμψη των υφιστάμενων πόλεων και οικισμών, η οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και η τουριστική ανάπτυξη των βόρειων παραλιών του Κορινθιακού και του Πατραϊκού Κόλπου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By