Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Φαήλος: «μην θυμώσει πάλι ο Βενιζέλος και κρατήσει την αναπνοή του ώσπου να σκάσει»

Ευθύνες από την « ΠΑΣΟΚάρα στην εξουσία και το νταβαντζιλίκι της αριστεράς» για τη σημερινή κατάσταση βλέπει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού

BenizelosΜε ένα τολμηρό άρθρο στην ιστοσελίδα antinews επανέρχεται σήμερα ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης, προκειμένου να εξηγήσει πως για «4.500 θέσεις εργασίας εργατών γης στη Μανωλάδα και τα πέριξ, εμφανίστηκαν μόνο 10 Έλληνες».

«Στον καιρό των διακοποδανείων, γαμοδανείων και βυζοδανείων – ω, ναι, παίρνανε δάνεια και για αισθητικάς επεμβάσεις- όταν το αεροπλανάκι του Χρηματιστηρίου πέταγε στην στρατόσφαιρα, οι Έλληνες σταδιακά αποχώρησαν ως χειρώνακτες από την οικοδομή, από την γεωργία, σχεδόν από παντού. Ακόμη και στα σουβλατζίδικα σπανίως ο Έλληνας κάθεται στις ζόρικες δουλειές, πχ ψήστης. Καλοκαίρι πάνω από τη φωτιά για ώρες; Χαλάει η επιδερμίδα. Το έχω ξαναπεί. Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας μετά «σοσιαλισμού», υπάρχει σε ένα σουβλάκι με πίτα: χοιρινό κρέας από την Ολλανδία, πίτα από ουκρανικό αλεύρι, κρεμμύδια από την Τουρκία, μαϊντανός από τ’ ανάθεμα, καλαμάκια από την Κίνα, καθ’ ότι έκλεισε προς διετίας η τελευταία ελληνική βιοτεχνία του είδους και, φυσικά, ο ψήστης αλλοδαπός. Ίσως μόνο η λαδόκολλα είναι το τελευταίο εθνικό μετερίζι» εξηγεί μεταξύ άλλων ο κ. Κρανιδιώτης, προσθέτοντας: «Πότε έγινε, ποιος το κατάφερε και αυτό, από λαός δουλευταράδων να γίνουμε επαίτες των επιδοτήσεων, υπαμειβόμενοι υπάλληλοι γραφείου, στην ουρά για τον μπάρμπα απ’ την Κορώνη; Ποιος έκανε πρότυπο τον επιτήδειο και κορόϊδο τον εργατικό; Η ΠΑΣΟΚάρα στην εξουσία και το νταβαντζιλίκι της αριστεράς στον δημόσιο βίο αλλά σταματώ εδώ, μην θυμώσει πάλι ο Βενιζέλος και κρατήσει την αναπνοή του ώσπου να σκάσει»

Στο τέλος του βαδίζει, σύμφωνα με τον κ. Κρανιδιώτη το παλιό μοντέλο και υπόσχεται λύση, καταλήγοντας: «Αυτό όμως, το παλιό μοντέλο, έβγαλε τους γονείς μου και τους γονείς σας, που δούλεψαν με τα χέρια τους. Ε, ρε κι αν δούλεψαν! Παντού, σε ότι έβρισκαν. Και μεγάλωσαν παιδιά, εγγόνια, έχτισαν σπίτια. Κυρίως όμως έχτισαν χαρακτήρες.
Η λύση; Πίσω ολοταχώς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By