Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Φθηνότερες συγκοινωνίες από Σεπτέμβριο

Δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων και μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ προς μείωση οδηγείται και η μηνιαία κάρτα

eisitirio-elegktes_leofwreio

Την πιλοτική μείωση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής εξετάζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Κατά το δημοσίευμα, στο πλαίσιο ευρύτερης ανασυγκρότησης των συγκοινωνιών, που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο διερευνάται η μείωση της τιμής τόσο του απλού κομίστρου όσο και της μηνιαίας κάρτας. Επιπλέον ο ΟΑΣΑ θα λανσάρει κινητή εφαρμογή, που θα επιτρέπει την αγορά εισιτηρίων μέσω κινητού ενώ θα ξεκινήσει και η διάθεση προϊόντων κομίστρου από χιλιάδες σημεία λιανικών πωλήσεων, όπως περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

metro

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ΟΑΣΑ μελετά τη μείωση των βασικών κομίστρων. Εκτιμάται ότι το απλό κόμιστρο για όλα τα μέσα από 1,40 ευρώ που είναι σήμερα θα πάει στα 1.20 ευρώ ενώ διερευνάται η μείωση σε 30 ευρώ, της τιμής της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα, η οποία σήμερα κοστίζει 45 ευρώ.

Με την αλλαγή αυτή εκτιμάται ότι θα καταργηθεί και η μηνιαία κάρτα των 20 ευρώ που ισχύει μόνο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ και θα υπάρχει ένα και μοναδικό μηνιαίο πάσο για όλα τα μέσα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δρομολογίων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By