Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Φινλανδία: Θα δώσουμε στους φτωχούς το κρέας αλόγου

food_in
fosphotos.com Alexandros Katsis

Οι υγειονομικές αρχές της Φιλανδίας ενέκριναν τη διανομή στους φτωχούς ειδών διατροφής που διαπιστώθηκε ότι περιείχε κρέας αλόγου.

Σύμφωνα με την εταιρεία περισσότερες από δέκα οργανώσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το προϊόν αυτό που αποσύρθηκε από τα ράφια την περασμένη Πέμπτη.

«Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» είπε ο εκπρόσωπος της Pouttu, ο Έσκο Βίρτα.

Συνολικά θα μοιραστούν μερίδες κεμπάπ βάρους 1,7 τόνων από παρτίδες ήδη αποθηκευμένες στα ψυγεία της βιομηχανίας ειδών τροφίμων Pouttu. Η Evira, ο φορέας ελέγχου ασφάλειας των τροφίμων, δεν έδωσε έγκριση να καταναλωθούν όσα προϊόντα είχαν ήδη παραδοθεί στα σουπερμάρκετ ελεγχθούν για ίχνη από κρέας αλόγου.

Η Pouttu διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το κρέας αυτό που προέρχεται από τη Βραζιλία και τον Καναδά. Το μόνο πρόβλημα ήταν η μη ακριβής περιγραφή του περιεχομένου στις ετικέτες.

Σημειώνεται ότι το κρέας θα πρέπει να διανεμηθεί και να καταναλωθεί γρήγορα γιατί η ημερομηνία λήξης του είναι στις αρχές Μαρτίου. [space size=»30″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By