Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

«Φρούριο» το Εφετείο Λαμίας για τη δίκη Κορκονέα

Από χθες το μεσημέρι, σχηματίστηκε ένας κλοιός από κάγκελα με συνέπεια να αποκλειστεί η γύρω περιοχή

korkoneas

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί ο χώρος γύρω από το Εφετείο της Λαμίας καθώς σήμερα το πρωί, ξεκινά η δίκη Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Πρωτοδίκως είχε καταδικασθεί σε ισόβια αφού είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ούτε ένα ελαφρυντικό.

Σε πολύωρες συσκέψεις των αστυνομικών και δικαστικών παραγόντων για τα μέτρα προστασίας, λίγο πριν την έναρξη της δίκης, εκτιμήθηκε ότι ο χώρος στο Εφετείο της Λαμίας, στο οποίο θα εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση, δεν παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας. Έτσι, από χθες το μεσημέρι, σχηματίστηκε ένας κλοιός από κάγκελα με συνέπεια να αποκλειστεί η γύρω περιοχή, ενώ συγχρόνως εκατοντάδες αστυνομικοί από τη Φθιώτιδα και την κεντρική Ελλάδα βρίσκονται σε επιφυλακή από χθες το μεσημέρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αστυνομικοί και σε ταράτσες οικοδομών γύρω από το Εφετείο, ακόμα και σε απόσταση 600 μέτρων από το κτίριο.

Μπορεί σήμερα να έχει προσδιοριστεί η έναρξη της εκδίκασης τις υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, όλες οι πληροφορίες όμως συγκλίνουν, πως σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να εξελιχθεί.

πηγή: AMΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By