Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Φτιαγμένα από…μετεωρίτη τα μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Εκτός από τα μετάλλια για τους Ολυμπιονίκες, θα κατασκευαστούν και 40 επιπλέον για να πουληθούν σε ιδιώτες συλλέκτες

medals

Ειδικοί σε ένα εργαστήριο στο Ζλάτουστ της Ρωσίας ενσωμάτωσαν στο κέντρο του κάθε αναμνηστικού μεταλλίου των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι κομμάτια από το μετεωρίτη Chelyabinsk, που έπεσε πριν από ένα χρόνο ακριβώς σε μια λίμνη στα Ουράλια όρη.

Η Ρωσία αποφάσισε να βάλει κομμάτια από το συγκεκριμένο μετεωρίτη, με διάμετρο 1,5 μέτρο, ο οποίος ανασύρθηκε πέρυσι από την παγωμένη λίμνη Chebarkul, σε κάθε ένα από τα μετάλλια που δοθούν στους ολυμπιονίκες. Με τον ίδιο τρόπο θα κατασκευαστούν και περίπου 40 επιπλέον μετάλλια προκειμένου να πουληθούν σε ιδιώτες συλλέκτεςΣυνολικά 1.400 μετάλλια θα απονεμηθούν στους αγώνες στο Σότσι, που ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου, και περίπου 100 ακόμη θα διατηρηθούν στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στη Λωζάννη της Ελβετίας.

meteor

Να θυμίσουμε πως η έκρηξη του αστεροειδή είχε απελευθερώσει τόση ενέργεια, όση περίπου 500.000 τόνοι εκρηκτικού TNT, στέλνοντας ένα ωστικό κύμα δύο φορές σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και τραυματίζοντας περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στην περιοχή Chelyabinsk.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By