Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Φυλάκιση παιδίατρου για βασανισμό της θετής του κόρης

Ένας γνωστός παιδίατρος και συγγραφέας από το Ντέλαγουερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών καθώς τιμωρούσε την 11χρονη θετή κόρη του χρησιμοποιώντας ένα είδος εικονικού πνιγμού

paidia970_201113

Οι ένορκοι έκριναν ένοχο για έκθεση παιδιού σε κίνδυνο τον Δρ. Μέλβιν Μόρσι ο οποίος έχει γράψει βιβλία για τις επιθανάτιες εμπειρίες και έχει εμφανιστεί σε εκπομπές μεγάλης τηλεθέασης, όπως το Good Morning America και το σόου της Όπρα Γουίνφρι.

Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της κομητείας Σάσεξ υποστήριζε ότι ο Μόρσι απαγόρευε στο παιδί να πλένεται, την έπνιγε ρίχνοντάς της νερό και δεν της επέτρεπε να χρησιμοποιεί την τουαλέτα.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα προκαλούσα τόσο πόνο σε ανθρώπους που αγαπώ», είπε ο 60χρονος παιδίατρος μιλώντας στο δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της ποινής του. Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από το κορίτσι που βρισκόταν στην αίθουσα μαζί με τους θετούς γονείς της.

paidiki ftoxeia

«Δεν είναι δικό σου το λάθος και ελπίζω μια μέρα να με συγχωρέσεις. Προκάλεσα υπερβολικό πόνο, λυπάμαι πολύ», είπε.

Οι συνήγοροί του πάντως κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριζαν ότι το κορίτσι και η μητέρα του ψεύδονταν όταν κατηγόρησαν τον γιατρό για κακοποίηση.

Ο δικηγόρος του, Τζο Χάρλεϊ, ζήτησε να μην φυλακιστεί ο πελάτης του γιατί πρόσφατα διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και χρειάζεται ιατρική περίθαλψη, όμως ο δικαστής απέρριψε το αίτημα λέγοντας ότι θα του παρασχεθεί η φροντίδα που απαιτείται στο νοσοκομείο της φυλακής.

By