Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Φωτορεπόρτερ: Πότε επιτέλους θα ληφθούν μέτρα γι αυτόν τον… αστυνομικό τουρισμό;

«Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια πριν πάρει θέση για τα έκτροπα της αστυνομίας για να του εκθέσουμε εκ των έσω τι βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καθώς και ειδικότερα οι φωτορεπόρτερ»

katharistries-ypoikBBBBB

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταδικάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε   την αστυνομική βία που σημειώθηκε στη συγκέντρωση των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, έξω από το υπουργείο, την περασμένη  Πέμπτη που προκάλεσε τον τραυματισμό της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη για δεύτερη φορά.Παράλληλα ζητούν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια για να του εκθέσουν τις επικίνδυνες -λόγω αστυνομικής βίας- συνθήκες εργασίας των φωτορεπόρτερ

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι : «Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ κακοποίησαν και απώθησαν βίαια τις απολυμένες καθαρίστριες και μαζί με αυτές φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες που κάλυπταν ειδησεογραφικά το γεγονός. Αποτέλεσμα ήταν η συνάδελφος Τατιάνα Μπόλαρη να διακομιστεί στο ΚΑΤ και από καθαρή τύχη να μην υπάρξουν χειρότερα για όλους.

Λίγες εβδομάδες πριν, ο συνάδελφος φωτορεπόρτερ Γουίλιαμ Φέιθφουλ κατέληξε στο αυτόφωρο και απειλήθηκε γιατί τόλμησε να φωτογραφίσει χτυπημένο πανάκριβο αυτοκίνητο στο δημόσιο χώρο… της πλατείας Κολωνακίου και να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες του, για τις οποίες εντελώς παράνομα και καταχρηστικά του απαιτήθηκε από τους αστυνομικούς να τις καταστρέψει.

Όσο για το συνάδελφο φωτορεπόρτερ Γιώργο Νικολαΐδη, ακόμη δεν έχει ανακτήσει την υγεία του από τα χημικά που του έριξε αστυνομικός στο πρόσωπο, σε ειρηνική κατά τα άλλα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στις αρχές Απριλίου.

Και αυτά είναι μερικά από τα περιστατικά που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες.

Πότε επιτέλους θα παρθούν μέτρα γι αυτόν τον…”αστυνομικό τουρισμό” που συνεχίζει να προάγει η χώρα μας σε πολίτες αλλά και εργαζόμενους στα ΜΜΕ;

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να μας αποτρέψουν από να προασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και γι αυτό ζητούμε ΑΜΕΣΗ συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια πριν πάρει θέση για τα έκτροπα της αστυνομίας για να του εκθέσουμε εκ των έσω τι βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καθώς και ειδικότερα οι φωτορεπόρτερ.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By