Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Χ. Κλίντον: «Ελπίζω ότι θα έχουμε γυναίκα πρόεδρο»

Η πιο δημοφιλής σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

xilari klintonΤις εικασίες οτι θα μπορούσε να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2016 τροφοδοτεί η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι  Κλίντον, καθώς μιλώντας σε ακροατήριο στον Καναδά, ανέφερε πως θα ήθελε να δει μια γυναίκα στην αμερικανική προεδρία κατά τη διάρκεια της ζωής της.

«Επιτρέψτε μου να το πω αυτό, υποθετικά μιλώντας. Ελπίζω πραγματικά ότι θα έχουμε μια γυναίκα πρόεδρο κατά τη διάρκεια της ζωής μου», δήλωσε η Κλίντον ενώπιον ακροατηρίου στο Τορόντο.

Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, που έχει διατελέσει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και Πρώτη Κυρία επί προεδρίας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, λέγεται ότι είναι αναποφάσιστη για το αν τελικά θα επιδιώξει την εκλογή της στην προεδρία το 2016.

Πολλοί Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ αναμένουν την υποψηφιότητά της αν και η 65χρονη πολιτικός έχει δηλώσει ότι χρειάζεται ξεκούραση μετά από τέσσερα χρόνια συνεχών ταξιδιών ανά την υδρόγειο, ως υπουργός Εξωτερικών.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως έχουν δείξει ότι είναι μακράν η πιο δημοφιλής στο σημερινό δυναμικό των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, και ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα την προτιμούσαν στην προεδρία παρά ένα πιθανό πρόεδρο από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Πηγές: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By