Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

«Ωρολογιακή βόμβα» τα αντιβιοτικά στην Ελλάδα

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη χρήση αντιβιοτικών με τις επακόλουθες δυσμενείς επιπτώσεις

antiviotika700

Σε «ωρολογιακή βόμβα» για τον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να εξελιχθεί η «εύκολη λύση» της αντιβίωσης που χορηγείται σε πολλές περιπτώσεις για ένα απλό κρυολόγημα, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός παθολόγος-διαβητολόγος Γεράσιμος Καρούσος.

«Κυριολεκτικά καταστρέφεται η φυσική ανοσία του ασθενούς. Μπορεί να έχει επιβλαβείς γαστρεντερίτιδες, ή  διάρροιες, όπως είναι για παράδειγμα η ψευδομεμβρανώδης κολίτιδα, η οποία οφείλεται στην αλόγιστη χρήση αντιβίωσης και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο. Επίσης ελλοχεύει ο κίνδυνος ανάπτυξης πολλών ειδών αλλεργιών», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό το μήνα παρατηρούνται πάρα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας τα οποία βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα.

Στην ίδια θέση με την Ινδία και το Πακιστάν

 

Αναφέρει ακόμη ότι  η αλόγιστη χρήση αντιβιώσεων έχει φέρει την Ελλάδα στη δυσάρεστη θέση να είναι μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο σε πολυανθεκτικά στελέχη μικροβίων, ενώ  χαρακτηρίζει τραγική την  διαπίστωση  ότι τα ισχυρότερα σκευάσματα και τα νεώτερα αντιβιοτικά σκευάσματα χρησιμοποιούνται πρώτα σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα, η Ινδία και το Πακιστάν.

antivtiotika640

Εποχή εμβολιασμού για τη γρίπη αυτή που διανύουμε, με τις ιώσεις να καραδοκούν και λόγω των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας, και πολύς κόσμος βρίσκει την εύκολη λύση για γρήγορη ανάρρωση στα αντιβιοτικά.  Ο ειδικός παθολόγος-διαβητολόγος Γεράσιμος Καρούσος  θα μας εξηγήσει για ποιους λόγους δεν πρέπει να καταφεύγουμε τόσο εύκολα σε αυτά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By