Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκος Γκάλης: «Παίζω και τώρα… αν βάψω τα μαλλιά μου…»

«Για να παίξω πρέπει πρώτα να… βάψω τα μαλλιά μου». Αυτή ήταν η απάντηση του μέγιστου Νίκου Γκάλη στο ερώτημα αν μπορεί να παίξει μπάσκετ σήμερα.

Ο Γκάλης μίλησε στον Arena FM, αναφέρθηκε στην φετινή ομάδα του Άρη και το πρόσφατο τουρνουά Nick Gallis Cup και είχε να πει αρκετά και, φυσικά, ενδιαφέροντα.

Για το επίπεδο του μπάσκετ σήμερα μίλησε αρχικά ο Νικ:

«Το επίπεδο έχει διαφορετικό στυλ τώρα από ότι είχε παλαιότερα. Τα παιδιά παίζουν με δύναμη και δεν έχουμε τόσο θέαμα όσο είχαμε στην εποχή μου. Θυσιάζεται το θέαμα για το αποτέλεσμα».
Για τις ομάδες που ήρθαν στο τουρνουά «Nick Galis Cup»:
«Ήρθαν πολύ μεγάλες ομάδες παρόλο που είχαν κάποιες ελλείψεις. Η ΤΣΣΚΑ είναι και από τα φαβορί της Ευρωλίγκα».

Για το πώς νίκησε ο Άρης την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

«Όλα τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους. Σε ένα τουρνουά φιλικό είσαι ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας. Ο προπονητής του Άρη δοκίμασε όλους τους παίκτες και ήρθε στο αποτέλεσμα. Αν μπει στο πετσί τους πως μπορούν να νικήσουν τέτοιες ομάδες θα είναι κάτι πολύ σημαντικό στο μέλλον».

Για τους παίκτες του Άρη:

«Είναι καλά παιδιά, προσγειωμένα και δίνουν τον εαυτό τους. Αυτό θέλει ο κάθε προπονητής. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δυνατότητες».

Για τον Βεζένκοφ:

«Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο. Χειρίζεται καλά την μπάλα για το ύψος του και είναι έξυπνος παίκτης. Έχει πολύ μεγάλο μέλλον μπροστά του. Μπορεί να πάει ακόμα και NBA στο μέλλον. Ακόμα σωματικά και παικτικά δεν έχει ολοκληρωθεί. Γενικά πολλά παιδιά αν δουλευτούν μπορούν να προχωρήσουν. Πρέπει να ακούν τον προπονητή τους, να δουλεύουν σκληρά αλλά να κάνουν και ατομικές προπονήσεις. Εγώ αγαπούσα το άθλημα και από μόνος μου ήθελα να γίνω καλύτερος. Αυτό βέβαια βγαίνει και από την αγάπη προς το άθλημα. Εγώ είμαι εδώ και ότι συμβουλή θέλει ο Βεζένκοφ θα του την δώσω».

Για την έλλειψη του κόσμου από το Nick Galis Cup:

«Ίσως θεώρησαν πως είναι απλά φιλικά παιχνίδια. Ο κόσμος έχει τα δικά του προβλήματα. Δεν είναι εύκολο να πας στο γήπεδο όταν υπάρχουν άλλα προβλήματα».

Για την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης:

«Εγώ δεν είμαι στην διοίκηση αλλά είμαι από έξω. Αν θέλουν βοήθεια τους βοηθάω. Θέλουν να κάνουν μια καλή προσπάθεια και χρειάζεται η αγάπη του κόσμου. Εγώ πιστεύω πως κάτι πάει να γίνει».

Για το αν μπορεί κάποια ομάδα να χτυπήσει Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό:

«Αυτές οι δύο ομάδες έχουν μπάτζετ δεκαπλάσιο και παραπάνω από τις άλλες ομάδες. Βέβαια, δεν είναι μόνο τα λεφτά αλλά και ψυχή. Όταν όμως έχεις τεράστιο μπάτζετ και ακόμα και οι παίκτες που μπαίνουν από τον πάγκο είναι εξαιρετικοί τότε έχεις μεγάλο προβάδισμα».

 

By