Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

17 εκατομμύρια τουρίστες αναμένονται το 2013

«Η Ελλάδα πάλι στις κορυφαίους προορισμούς».

tourismos akropoliΤο 2012 ήταν μια δύσκολη χρονιά κυρίως λόγω των πολιτικών εξελίξεων που είχαν ως αποτέλεσμα πολλές ακυρώσεις τον Ιούνιο, όμως τελικά η «βαριά βιομηχανία» της χώρας άντεξε παρά το γεγονός ότι τα έσοδα ήταν πεσμένα κατά 5% σε σχέση με το 2011.

Τον Αύγουστο του 2012 οι απασχολούμενοι στον τουρισμό καταγράφηκαν στους 119.920, 1% περισσότεροι σε σχέση με το 2011. Τα μηνύματα για το 2013 είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά καθώς οι προβλέψεις αναφέρουν ότι τη χώρα μας θα επισκεφτούν 17 εκατομμύρια τουρίστες.

Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Εξωτερικών θα βοηθήσει στην γρήγορη διεκπεραίωση για τις βίζες και θα αποστείλει οδηγίες στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό.

Παράλληλα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα «τρέξουν» οι διαγωνισμοί για μαρίνες και λιμάνια. Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση των μαρίνων Ύδρας, Νέας Επιδαύρου, Πόρου και Αλίμου και έως τον Ιούλιο θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τις μαρίνες στη Χίο, την Αρετσού, το Αργοστόλι και το λιμάνι του Λαυρίου όπου στόχος είναι να προσελκύσει megayachts.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By