Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Εκτός Δημοσίου το 2% των εργαζομένων

Έως 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2013, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

stournarasmitsotakis
FOSPHOTOS

Ποσοστό 4% των εργαζομένων του δημοσίου μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας και ποσοστό λιγότερο του 2% θα απομακρυνθεί τελικά από το Δημόσιο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι το ποσοστό των αποχωρήσεων θα είναι ακόμα μικρότερο αν συνυπολογιστούν οι επίορκοι, όσοι μπήκαν με πλαστά πιστοποιητικά κλπ.

Σχετικά με τα κριτήρια τόνισε ότι μοριοδοτούνται τα προσόντα και ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο, σημειώνοντας ότι η μελέτη που έγινε για το θέμα έγινε σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, ώστε να εξασφαλιστεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος. Επίσης, υπογράμμισε ότι η μοριοδότηση δεν αφορά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά εκείνους που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν μπει στο καθεστώς της κινητικότητας 12.500 υπάλληλοι, ενώ δεν απάντησε σε ερώτηση για το από πού θα βρεθούν οι υπόλοιποι 12.500 για το 2014. «Θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αυτό όταν έρθει η ώρα», τόνισε.

Τέλος, εκτίμησε ότι εντός του 2013 θα γίνουν 5-10.000 προσλήψεις με προτεραιότητα στον τομέα Υγείας, τη στελέχωση των ασφαλιστικών ταμείων, τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, όπως και τη νέα Δημόσια Τηλεόραση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By