Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Aπέσπασαν πάνω από 70.000 ευρώ από συνταξιούχο

Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και απάτης κατ” επάγγελμα και κατ” εξακολούθηση και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

astynomia

Nεαρό ζευγάρι συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενο για απάτη σε βάρος συνταξιούχου. Ο 25χρονος άνδρας και η 27χρονη σύζυγός του, επικαλούμενοι διάφορα προβλήματα -κυρίως οικονομικά και υγείας- κατάφεραν να αποσπάσουν από τον ηλικιωμένο περισσότερα από 70.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση του ζευγαριού διήρκεσε περίπου δύο χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2012.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 27χρονη, η οποία δρούσε καθ” υπόδειξη του συζύγου της, κατάφερε να κερδίσει την εύνοια και τη συμπάθεια του ηλικιωμένου. Στη συνέχεια, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα των ιδίων αλλά και προβλήματα υγείας ανύπαρκτων συγγενών τους, το ανδρόγυνο κατάφερε να αποσπάσει από τον συνταξιούχο μεγάλα χρηματικά ποσά. Για να γίνουν πιο πειστικοί, οι συλληφθέντες έστελναν στο θύμα ευχαριστήριες επιστολές υποτιθέμενων συγγενών τους ή χρησιμοποιούσαν φιλικά τους πρόσωπα να τηλεφωνούν στον ηλικιωμένο, ευχαριστώντας τον για τη συμπαράσταση και την οικονομική του ενίσχυση.

Όταν, όμως, ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε την απάτη, το ζευγάρι αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα, ποσό που ξεπερνά τα 70.000 ευρώ και άρχισε να τον απειλεί.

Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και απάτης κατ” επάγγελμα και κατ” εξακολούθηση και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By