Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Aπαγωγή δεκάδων ανθρώπων από τους τζιχαντιστές

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε τους τζιχαντιστές ότι διεξάγουν «μια συστηματική εκστρατεία εθνικής αποκάθαρσης»

syria_jihad

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν δεκάδες ανθρώπους από χωριό του βορείου Ιράκ, οι κάτοικοι του οποίου είχαν κάψει μια σημαία της οργάνωσης και είχαν πυρπολήσει μια από τις στρατιωτικές θέσεις της, ανακοίνωσαν οι αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι τζιχαντιστές, οι οποίοι είχαν αποσυρθεί χθες από το χωριό Ταλ Άλι, στην επαρχία του Κιρκούκ, επέστρεψαν μαζικά σήμερα και απήγαγαν περίπου πενήντα κατοίκους, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη πραγματοποιήσει μαζικές απαγωγές στο Ιράκ. Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε την Τρίτη την οργάνωση ότι απήγαγε χιλιάδες ανθρώπους κατά την προέλασή της σε χωριά στο βόρειο Ιράκ όπου ζούσαν πολλά μέλη μειονοτήτων της χώρας, κυρίως Γεζίντι και χριστιανοί.

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε τους τζιχαντιστές ότι διεξάγουν «μια συστηματική εκστρατεία εθνικής αποκάθαρσης» και ότι επιδίδονται σε μαζικές εκτελέσεις μελών των μειονοτήτων αυτών, ενώ η αναπληρώτρια Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φλάβια Πανσιέρι έκανε λόγο για «πράξεις αδιανόητης απανθρωπιάς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By