Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Aπλή αναλογική προτείνει ο Κ. Σκανδαλίδης

Ο πρώην υπουργός ζήτησε να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο της Ελιάς για να συζητηθούν τα πάντα

www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas
www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas

Την άμεση μετάβαση σε απλή αναλογική, για να αναγκαστούν τα κόμματα σε συνεργασία επί της ουσίας, πρότεινε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Σκανδαλίδης, δηλώνοντας ότι ο «μικρός δικομματισμός» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιέξοδος.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο της Ελιάς για να συζητηθούν τα πάντα. «Αν αλλάξει πολιτική και ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να την αποδεχθεί, τότε θα αλλάξουμε αρχηγό» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι επόμενες κυβερνήσεις θα είναι κυβερνήσεις συνεργασίας, ακόμη και με αυτοδυναμία κανένα κόμμα δεν μπορεί να πάρει μόνο του την ευθύνη διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του, όλοι λένε, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, ότι τα μνημόνια τελειώνουν, και μετά τα μνημόνια θα υπάρξει αντιστοίχηση των πολιτικών δυνάμεων με τις κοινωνικές δυνάμεις (…) Μέχρι πότε θα σώζουμε τη χώρα;» τόνισε.

Ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με τα μνημόνια έκανε ένα εξ ανάγκης ιστορικό συμβιβασμό και κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψει στον προοδευτικό χώρο. «Η κυβερνητική συνεργασία λήγει με τις επόμενες εκλογές δεν θέτω τώρα θέμα» διευκρίνισε ωστόσο.

«Δεν υπάρχει προοδευτική πρόταση πλειοψηφική για να υπάρχει σοβαρή εναλλακτική λύση, αυτό είναι το στοίχημα της κεντροαριστεράς, πρέπει να βρεθεί ένας προοδευτικός βηματισμός μια συμπαράταξη δυνάμεων δεν ζητώ την αυτοκατάργηση των κομμάτων είναι παρά φύσιν αυτό, ζητώ συνεργασία της κεντροαριστεράς και με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

«Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε λίγο απόλυτοι: ‘μόνο Ελιά λένε οι μεν, μόνο ΠΑΣΟΚ λένε οι άλλοι. Υπάρχει και ΠΑΣΟΚ και Ελιά, να ερωτηθεί η βάση του για τυχόν διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Δεν έβαζα ποτέ το κάρο μπροστά από το άλογο. Το ΠΑΣΟΚ δίνει προοδευτικές μάχες στην κυβέρνηση και υπάρχει και μια εξέλιξη ευρύτερη στην κεντροαριστερά. Είναι θετική η παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά αυτή η προσπάθεια έφτασε σε ένα τέλος και πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο από εκεί και πέρα’ είπε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι στις εκλογές δεν υπήρχε νικητής πλην της Χρυσής Αυγής. «Το ΠΑΣΟΚ άντεξε. Έχασε στις εκλογές, κέρδισε στις δημοσκοπήσεις. Η κοινωνία λεει στο ΠΑΣΟΚ σε θέλω όπως ήσουνα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, επιτέθηκε στο Ποτάμι, λέγοντας ότι «όταν παίρνεις 6,5% χωρίς να έχεις θέσεις αυτό δείχνει κρίση εμπιστοσύνης στα κόμματα».

«Δεν απονομιμοποιείται η κυβέρνηση λόγω του αποτελέσματος των εκλογών όπως λεει ο Τσίπρας» επισήμανε, ενώ ζήτησε εθνική συνεννόηση και επικοινωνία μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος εξάλλου στον Γιάννη Στουρνάρα  ο κ. Σκανδαλίδης παρατήρησε ότι «για το πρόγραμμα που εφαρμόζει είναι αποτελεσματικός, το πρόγραμμα είναι λάθος».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By