Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Aποχαιρετιστήρια συνάντηση Βενιζέλου- Προβόπουλου

«Πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από την κρίση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Με τον απερχόμενο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γεώργιο Προβόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.Μετά το πέρας της αποχαιρετιστήριας συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Ο κύριος Προβόπουλος αποχώρησε χθες τυπικά από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και έτσι έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος πολύ μεγάλης σημασίας, γιατί η θητεία του στην Κεντρική Τράπεζα συμπίπτει με μια κρίση βαθιά, μεγάλη, η οποία επιβάλλει στην πραγματικότητα την αναδιοργάνωση, όχι μόνο της οικονομίας, αλλά όλης της χώρας. Για να φτάσουμε, όμως, σε αυτή την νέα φάση έπρεπε η χώρα να σωθεί, να κρατηθεί όρθια. Και η συμβολή του κ. Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, στη διάσωση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών, στη διάσωση της δυνατότητας των ελληνικών επιχειρήσεων να δανείζονται, να αναπτύσσονται, να επενδύουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας είναι τεράστια. Αυτή η περίοδος ακόμη δεν έχει συνειδητοποιηθεί από την ελληνική κοινωνία. Πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από την κρίση, να την οριστικοποιήσουμε, αλλά αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο γνωρίζοντας τι έχει συμβεί και αποδίδοντας με αίσθημα δικαίου στον καθένα αυτό που του ανήκει λόγω της συμβολής του σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Κύριε Διοικητά εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα φάση της πορείας σας»

Από την πλευρά του ο κ. Προβόπουλος ανέφερε: «Σας ευχαριστώ πολύ. Ήρθα να αποχαιρετίσω τον Αντιπρόεδρο και, βέβαια, να τον ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς χθες ήμουν στη Φραγκφούρτη συμμετέχοντας για τελευταία φορά στα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και, βέβαια, επειδή ήταν και η συνάντηση αποχαιρετισμού, είχαμε την ευκαιρία με τον κ. Αντιπρόεδρο να θυμηθούμε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που έτυχε εκείνη την περίοδο από κοινού να χειριστούμε αυτά τα πάρα πολύ δύσκολα θέματα, και να πούμε πως η χώρα σε διάφορες στροφές κατάφερε να σωθεί και να φτάσει σήμερα σε μια κατάσταση, η οποία είναι τελείως διαφορετική και εμπνέει κάποια αισιοδοξία ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα, να βαδίσουμε μπροστά, και να δούμε ένα καλύτερο αύριο»

By