Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Aποχωρούν οι περισσότεροι αγρότες από τα μπλόκα

Χθες, την απόφαση να αποχωρήσουν έλαβαν, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, «ανανεώνοντας» το ραντεβού τους για τις 9 Μαρτίου στο Κιλελέρ

agrotes-odosB

Την αποχώρηση από τα μπλόκα που είχαν στηθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε διάφορα σημεία της Β. Ελλάδας αποφάσισε μεγάλη μερίδα αγροτών. Ωστόσο, όπως εξηγούν οι ίδιοι οι αγρότες στο ΑΜΠΕ, το γεγονός ότι αποχωρούν δεν σημαίνει ότι σταματάει και ο αγώνας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ διαμηνύουν ότι «στις επικείμενες εκλογές θα δοθεί ηχηρή απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να σκύψει στα προβλήματα» του αγροτικού κόσμου.

Χθες, την απόφαση να αποχωρήσουν έλαβαν, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, «ανανεώνοντας» το ραντεβού τους για τις 9 Μαρτίου στο Κιλελέρ, όπου και πρόκειται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, όπως γνωστοποίησε και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων. Το «μήνυμα»του συλλαλητηρίου θα είναι ότι η μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζει τη μάχη για την επιβίωσή της -για να κρατήσει τα χωράφια και το βιος της, για να παράγει και να ζει από τη δουλειά της- την ανατροπή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τη διεκδίκηση μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης που θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων, για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By