Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Aυστραλία: Με 2 εκατ. δολάρια επικηρύχθηκαν οι δολοφόνοι δύο ομογενών

Πρόκειται για τον Δημήτρη Μπέλια και τον Γιώργο Γερμανό

utah-police

Με το ποσόν των δυο εκατομμυρίων δολαρίων επικήρυξε η αστυνομία της Βικτώριας τους δολοφόνους δύο ομογενών.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Μπέλια και τον Γιώργο Γερμανό. Και οι δυο τους συμπεριλαμβάνονται στα θύματα του θλιβερού απολογισμού του «πολέμου των συμμοριών» που συγκλόνισε τη Μελβούρνη και άφησε πάνω από τριάντα νεκρούς, ανάμεσά τους τουλάχιστον τέσσερις Ελληνοαυστραλούς, πολλούς τραυματίες και αρκετά άτομα στη φυλακή.

Ο Δημήτρης Μπελιάς, έπεσε νεκρός το 1999. Πυροβολήθηκε εν ψυχρώ με μία σφαίρα στο κεφάλι, σε πάρκιγκ. Φέρεται ότι είχε δημιουργήσει χρέη που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο δολάρια και αδυνατούσε να τα ξεπληρώσει.

Η δολοφονία του Γιώργου Γερμανού σε πάρκο είχε όλα τα χαρακτηριστικά μαφιόζικης εκτέλεσης (μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος). Δολοφονήθηκε το 2001. Ο 41χρονος ομογενής, παλιός αθλητής της άρσης βαρών και με διακρίσεις στην Αυστραλία, εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι δύο αυτές δολοφονίες σχετίζονται μεταξύ τους. Προσφέρει από ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον συμβάλει να συλληφθεί ο δολοφόνος του κάθε ομογενή.

Αν και πέρασαν πολλά χρόνια, έκτοτε η αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της να βρει τους δολοφόνους εκείνης της ταραγμένης περιόδου που ακόμα «ταλαιπωρεί» την κοινωνία της Μελβούρνης και απασχολεί τις διωκτικές και δικαστικές Αρχές.

πηγή: AMΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By