Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αχαΐα: Έτρεχαν να αντικαταστήσουν τα βρεγμένα ψηφοδέλτια

Οι σάκοι είχαν εκτεθεί στη βροχή

-

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια και ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πρωτοδικείο της Πάτρας στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, καθώς εμφανίστηκαν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και η πλειοψηφία των μελών στις εφορευτικές επιτροπές.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Αν και σε αρκετά εκλογικά τμήματα λείπουν μέλη εφορευτικής επιτροπής, η διαδικασία διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Στις 7 το πρωί έβρεχε, ωστόσο αρκετοί προτίμησαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους νωρίς.

Στην Αχαΐα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών οι ψηφοφόροι είναι 276.080 εκ των οποίων οι 134.736 άνδρες και οι 141.344 γυναίκες.

Πιο σημαντική ανωμαλία αναφέρεται πως ήταν οι μουσκεμένοι σάκοι με ψηφοδέλτια και άλλο εκλογικό υλικό που παρέδωσε ο δήμος σε ορισμένα εκλογικά τμήματα το Σάββατο. Προφανώς, οι σάκοι είχαν εκτεθεί στη βροχή.

Έγινε αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν τα βρεγμένα ψηφοδέλτια με στεγνά, με ευθύνη των κομμάτων, ώστε να εξυπηρετηθούν σωστά οι ψηφοφόροι και να μην υπάρξουν υποψίες για προβοκάτσια σε βάρος συγκεκριμένων κομμάτων.

By