Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Alpha Bank: Κανένα νέο μέτρο δεν είναι αναγκαίο

Εκτιμήσεις για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος

© FOSPHOTOS Alexandros Katsis
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Οι όποιες αμφισβητήσεις υπήρχαν για την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2013, ο οποίος εκτελείται συστηματικά και αναμφισβήτητα καλύτερα από τους προγραμματισμένους στόχους από την αρχή του έτους, φαίνεται ότι υποβαθμίζονται ουσιαστικά μετά την ανακοίνωση αφενός των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης (ΓΚ) στο πρώτο εξάμηνο του 2013 και αφετέρου των στοιχείων για την πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2013. Αυτό αναφέρουν οι  αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

Τα στοιχεία έως τώρα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για την επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος στη γενική κυβέρνηση το 2013 και για τη σημαντική αύξηση αυτού του πλεονάσματος το 2014, σημειώνει με έμφαση η Alpha Bank.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων αύξησης των εσόδων και μείωσης των δαπανών που έχουν ήδη θεσπιστεί και εφαρμόζονται με ικανοποιητικό τρόπο έως σήμερα. Κανένα νέο μέτρο δεν είναι αναγκαίο, ιδιαίτερα αν η διαδικασία είσπραξης των δημοσίων εσόδων βελτιωθεί ουσιαστικά στους επόμενους μήνες, όπως επίσης αναμένεται, τονίζουν οι αναλυτές της τράπεζας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By