Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Πρόθεση της Alpha Banκ είναι να διεκδικήσει το ΤΤ

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αποτελείται από λίγους αλλά ισχυρότερους ομίλους»

kostopoulosΤην πρόθεση της Alpha Bank να διεκδικήσει μέχρι τέλους το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Γιάννης Κωστόπουλος, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Μάλιστα, τόνισε ότι στόχος είναι η απόκτηση και η διατήρηση της αυτονομίας του ΤΤ και όχι η απορρόφησή και ενοποίησή του.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Κωστόπουλος επισήμανε ότι «όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποιήσεως των τραπεζών, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αποτελείται από λίγους, αλλά ισχυρότερους ομίλους, επαρκώς κεφαλαιοποιημένους, και από μερικές υγιείς μικρές τράπεζες».

Όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο πρόεδρος του ΔΣ της Alpha Bank τόνισε ότι «ήδη διαφαίνονται» οι «πρώτες ενδείξεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», προσθέτοντας πως αυτές «αναμένεται να ισχυροποιηθούν προοδευτικά, καθώς θα λαμβάνονται μέτρα αναπτυξιακού σκοπού».

Ωστόσο, ο κ. Κωστόπουλος στάθηκε στην ανάγκη συνέχισης της προσαρμογής και της μεταρρυθμιστικής δραστηριότητας. Υπογράμμισε ότι η περίοδος 2013-2014 «χαρακτηρίζεται ως η κρισιμότερη καμπή της ελληνικής οικονομίας», με τον στόχο απεμπλοκής της χώρας από την κρίση να καθιστά «αναγκαία τη συνέχιση της προσαρμογής, συνοδευόμενης όμως με τον μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By