Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Aναστολή πλειστηριασμών α΄κατοικίας υπόσχεται η κυβέρνηση

Θα ψηφίσει νόμο έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με non paper

spitia

Με στόχο να αμβλύνει τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης στη Βουλή, το μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει θα ψηφίσει νόμο που θα αναστέλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διευκρινίζει ακόμη ότι ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που είναι από τα προαπαιτούμενα – και εμπεριέχει ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς – θα ισχύσει από 1/1/2016.

Ως γνωστόν στο αυριανό «πακέτο» μέτρων περιλαμβάνεται και θα συζητηθεί/ψηφιστεί στην Βουλή ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.

Όπως υπενθυμίζει το μέγαρο Μαξίμου, «η υιοθέτηση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα στα οποία δεσμεύεται η χώρα μας, με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς».

Ειδικότερα για το «φλέγον» θέμα των πλειστηριασμών συνεργάτες του Πρωθυπουργού, σημειώνουν τα εξής:

Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2016. Έως τότε θα έχει ψηφιστεί από την Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Η εκκαθάριση των επιχειρήσεων που έχουν ήδη πτωχεύσει, θα γίνει με τον ισχύοντα νόμο
Μέχρι την έναρξη ισχύος του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ή κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτιώσεις και τροποποιήσεις.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, έχει εκδώσει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών η οποία δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα τηρήσει τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Για το θέμα θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, με το προεδρείο της ΕΕΤ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By