Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Aon Hewitt: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

«Το μέλλον φαίνεται ευοίωνο, καθώς με μικρά βήματα οι ιδιωτικές εταιρείες προσπερνούν μια δύσκολη συγκυρία»

misthos622_100314

Έρευνα Μισθολογικών Αυξήσεων της Aon Hewitt, δημιουργεί αυξημένη αισιοδοξία για τις αμοιβές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, για το 2014 και την πρόβλεψη για το 2015.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 120 χώρες και στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 ελληνικές επιχειρήσεις, από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έρευνα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες εξακολουθούν να παραμένουν διστακτικές στην αύξηση των παγίων εξόδων τους και στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε εναλλακτικές μορφές αμοιβών και παροχών, καταγράφει μια πραγματική μέση μισθολογική αύξηση για το 2014 1,9%, σε σχέση με το 1,2% του 2013.

Σε ότι αφορά στο 2015, προβλέπεται μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 2,1%, χωρίς ιδιαίτερη διακύμανση ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα θέσεων ευθύνης των εργαζομένων, ενώ αξίζει να σημειωθεί η «πρωτοκαθεδρία» των εταιρειών υπηρεσιών οι οποίες αύξησαν τους μισθούς 2,2% ενώ ο κλάδος της βιομηχανίας ακολούθησε με αυξήσεις 2,1%, αλλά με προοπτική περαιτέρω ανόδου το 2015.

Σημαντικό κομμάτι των συμμετεχόντων, ανέφερε πώς η λήψη προληπτικών μέτρων από τις επιχειρήσεις για άμβλυνση του κινδύνου που ενδεχόμενα εγκυμονεί η ασάφεια της αγοράς, δεν φαίνεται να αφορά τόσο πολύ στη μισθολογική πολιτική τους, τη στιγμή που το 82% των εταιρειών δεν προσβλέπει σε μειώσεις μισθών το 2015.

Η αισιοδοξία ενισχύεται ακόμη περισσότερο, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως νέες προσλήψεις έχει πραγματοποιήσει ήδη το 81%, με το 63% να αναφέρει πως οι αποδοχές των νεοπροσλαμβανομένων θα ξεπερνούν το 2015 τα όρια του κατώτατου μισθού.

«Το μέλλον φαίνεται ευοίωνο, καθώς με μικρά βήματα οι ιδιωτικές εταιρείες προσπερνούν μια δύσκολη συγκυρία, με αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι να προσδοκούν ένα καλύτερο μισθολογικό περιβάλλον», τονίζει σε δηλώσεις του ο Σύμβουλος σε θέματα Αμοιβών και Παροχών της Aon Hewitt κ. Νικόλαος Μπαλούτσος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως, παρά τις ασάφειες του φορολογικού συστήματος σχετικά με τις μισθολογικές αμοιβές και παροχές προς τα στελέχη των επιχειρήσεων, η έρευνα καταδεικνύει πως οι εταιρείες επιθυμούν να συμβαδίσουν με τις διεθνείς τάσεις και να ακολουθήσουν τη στρατηγική των εναλλακτικών και ευέλικτων μορφών αμοιβών και παροχών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By