Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Apple: Το HealthKit και σε νοσοκομεία

Πολύ σύντομα αρκετά νοσοκομεία θα δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία HealthKit, της Apple. Σύμφωνα με το Reuters, τα Πανεπιστήμια Duke και Stanford είναι μόλις μερικές βδομάδες μακρυά από την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου του προγράμματος, το οποίο θα επιτρέπει σε γιατρούς να παρακολουθούν τα δεδομένα των ασθενών τους, κατόπιν άδειάς τους.

apple-health

Στο πιλοτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Stanford, ασθενείς με διαβήτη Τύπου 1 (αρχικά θα είναι δύο) θα πρέπει να έχουν μαζί τους τόσο τον έξυπνο μετρητή των επίπεδων γλυκόζης στο αίμα -για τον έλεγχο του σακχάρου- και το iPod touch.

Για το πιλοτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Duke δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά πράγματα, ωστόσο οι γιατροί θα παρακολουθούν τη πίεση και το βάρος των ασθενών με καρκίνο ή με προβλήματα στη καρδιά. Αν η δοκιμαστική περίοδος εξελιχθεί ομαλά, τότε ενδεχομένως να προστεθούν στα προγράμματα και άλλοι ασθενείς.

Το Reuters, εξηγεί πως η Apple είναι πολύ αυστηρή με το θέμα των δεδομένων των χρηστών, και πως είναι υπό σκέψεις για τη παροχή πιστοποιητικού στις εταιρείες/ προμηθευτές εφαρμογών/ συσκευών που αφορούν στο Helathkit app ώστε να εξασφαλίσει ότι τα ιατρικά δεδομένα των χρηστών δε θα διαρρεύσουν σε διαφημιστικές εταιρείες/ marketeers και ότι θα αποθηκεύονται με απόλυτη ασφάλεια κ.ά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By