Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Apple Watch έχει το κάτι παραπάνω

Αναμένεται να κυκλοφορήσουν αρκετά smartwatches αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν ένα κοινό μειονέκτημα.

watch_1

Λειτουργούν σαν καθρέφτης του τι συμβαίνει στο smartphone των χρηστών.

Αυτό σημαίνει ότι νέα email, tweet, μηνύματα στο Facebook περνούν στο smartwatch για να τα βλέπει ο χρήστης. Όμως σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν φτάνει, αφού δεν μπορεί να περιμένει κάποιος από έναν «φορετό» υπολογιστή, που υποτίθεται ότι είναι τα smartwatch ,να κάνοει μόνο αυτό.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα κάνει το Apple Watch. Η Apple όμως άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει πολλά περισσότερα από τα αλλά ρολόγια, αφού ανακοίνωσε το Watchkit, το εργαλείο εκείνο που θα δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές της στο Apple Watch, όταν θα κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου.

Το Apple Watch θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις ίδιες εφαρμογές με το iPhone αλλά οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να τις «τρέξουν» μέσω δύο επιλογών. Της Short Look και της Long Look.

Για παράδειγμα η εφαρμογή της American Airlines που θα «τρέχει» στο Apple Watch, θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή με λίγα η περισσότερα στοιχεία.

Στην εφαρμογή για το ρολόι θα δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να ειδοποιείται μέσω alert για την επιβίβαση, π.χ. της πτήσης του (Short Look), ενώ αν τώρα ο χρήστης σηκώσει το χέρι του τότε θα είναι δυνατόν να αναφέρονται και λεπτομέρειες όπως ο αριθμός της πύλης και η ώρα επιβίβασης (Long Look).

long_lookΜπορεί να φαίνεται σαν τεχνολογία από το… μέλλον, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς το να πληρώσει κάποιος 350 δολάρια για το smartwatch και άλλα 650 για το iPhone, που είναι απαραίτητο για την λειτουργία του ρολογιού, πρέπει να του δίνει τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα πράγματα από το να βλέπει στην οθόνη του ρολογιού του, κάποιες ειδοποιήσεις για το κινητό του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By