Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Boρίδης: Έτοιμη η Ελλάδα να στείλει υγειονομικούς στις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε την πρόσληψη περίπου 30 υγειονομικών για να ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες στις πύλες εισόδου της χώρας

Liberia Races To Expand Ebola Treatment Facilities, As U.S. Troops Arrive

Προβληματισμένος για τους χειρισμούς της διεθνούς κοινότητας κατά του θανατηφόρου ιού Εμπολα εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας πως «αν ο ιός  ξεφύγει και πάρει έκταση στις χώρες όπου συναντάται, αν υπάρξει μία έκρηξη του ιού σε αυτές τις χώρες, δεν μπορούμε μόνο με μέτρα να τον σταματήσουμε».

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο Μ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι αύριο θα διεξαχθεί Σύνοδος των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. προκειμένου να εξετάσει το θέμα τυχόν βοήθειας της Ε.Ε. προς τις πληττόμενες χώρας, καθώς και το θέμα των μέτρων ασφαλείας. «Η Ελλάδα αν το αποφασίσει η Ε.Ε. είναι σε ετοιμότητα να στείλει υγειονομικούς στις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα, καθώς ήδη έχει δηλωθεί ενδιαφέρον, ενώ είναι σε ετοιμότητα να βοηθήσει οικονομικά και με υγειονομικό υλικό στο μέγεθος που μπορεί», είπε ο υπουργός Υγείας. Την Παρασκευή μάλιστα, όπως ανέφερε θα πραγματοποιηθεί άσκηση στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ για τη διαχείριση ενός τυχόν κρούσματος Έμπολα.

Προανήγγειλε την πρόσληψη περίπου 30 υγειονομικών για να ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς και εκεί που υπάρχει διαχείριση ταξιδιωτών ή και μεταναστών. Τόνισε δε, πως θα υπάρξει και περαιτέρω εκπαίδευση του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους αλλά και του προσωπικού που υπηρετούν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών για την περίπτωση που υπάρξει τυχόν κρούσμα εκεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By