Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Boeing: Σε μια εβδομάδα ολοκληρώνεται η έρευνα για το μαύρο κουτί

Το ρομποτικό βαθυσκάφος Bluefin-21 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ερευνά από τις αρχές της εβδομάδας τον βυθό του Ινδικού Ωκεανού σε αναζήτηση στοιχείων για την πτήση MH370

Bluefin-21_malaysia_ereunes gia to xameno boeing

Οι Αυστραλιανοί αξιωματούχοι που εποπτεύουν την έρευνα για το αγνοούμενο αεροσκάφος των Malaysia Airlines δήλωσαν σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι η υποθαλάσσια έρευνα για τον εντοπισμό του μαύρου κουτού του Boeing 777 βάσει των σημάτων που έχουν εντοπιστεί ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε 5 με 7 ημέρες.

Το ρομποτικό βαθυσκάφος Bluefin-21 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ερευνά από τις αρχές της εβδομάδας τον βυθό του Ινδικού Ωκεανού σε αναζήτηση στοιχείων για την πτήση MH370, η οποία εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες και το οποίο φέρεται να έχει συντριβεί στη θάλασσα. Η υποθαλάσσια έρευνα έχει περιοριστεί σε μια κυκλική περιοχή ακτίνας 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο απ’ όπου πιστεύεται ότι προήλθε ένα από τα σήματα που ακούστηκαν από το μαύρο κουτί του Μπόινγκ, επεσήμαναν οι αξιωματούχοι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η τεράστια διεθνής προσπάθεια έρευνας για τον εντοπισμό κάποιων στοιχείων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που πλέον βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα της, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει καρπούς. «Το Bluefin-21 έχει ερευνήσει περίπου 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέχρι στιγμή. Η ανάλυση των δεδομένων από την τέταρτη αποστολή του δεν μας προσέφερε κανένα στοιχείο», ανέφερε το κέντρο συντονισμού ερευνών σε ανακοίνωσή του. «Εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την αποστολή του βαθυσκάφους (…) αναμένουμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνες στην εστιασμένη υποθαλάσσια περιοχή σε πέντε με επτά ημέρες», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το αγνοούμενο αεροσκάφος 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By