Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Colpo Grosso στη Γλυφάδα με φίρμες – μαϊμού έκανε πάμπλουτο Έλληνα λογιστή

Πώς εξαπατήθηκαν ανυποψίαστες κυρίες πληρώνοντας πολλές χιλιάδες ευρώ για αριστοτεχνικές απομιμήσεις ειδών πολυτελείας

louis4

 

Τσάντες, φουλάρια, ζώνες, παπούτσια, πιστά αντίγραφα των αυθεντικών, με κάρτες γνησιότητας, σφραγίδες, συσκευασίες και… όλες τις περγαμηνές που ξεγελούσαν ακόμα και το πιο έμπειρο μάτι απέφεραν τεράστια κέρδη σε τρία άτομα, μέλη ενός πολυδαίδαλου κυκλώματος με διεθνή δράση. Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, η Οικονομική Αστυνομία έφθασε στα ίχνη ενός 45χρονου Σέρβου, μιας 40χρονης ομοεθνούς του και ενός 35χρονου Έλληνα λογιστή.

Οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν αντίγραφα τσαντών και αξεσουάρ πολύ γνωστών οίκων, από χώρες της Άπω ανατολής και την Τουρκία, τα οποία όμως ήταν υψηλής πιστότητας, ώστε ούτε καν οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι των εταιρειών δεν ήταν βέβαιοι για το αν τα προϊόντα αυτά ήταν αυθεντικά ή όχι. Για τον λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες αναμένονται στη χώρα μας εμπειρογνώμονες των οίκων ώστε να διαπιστώσουν την πιστότητα ή μη των κατασχεθέντων.

Τα προϊόντα διέθεταν ακόμα και τις κάρτες γνησιότητας με αυθεντικούς σειριακούς αριθμούς. Οι επιτήδειοι πωλούσαν τις τσάντες από 1.000 έως 8.000 ευρώ έκαστη, μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού που είχαν φτιάξει στο Ίντερνετ με την ονομασία Showroom, ενώ έκαναν και “έκπτωση” στην εκλεκτή πελατεία 15% από την κανονική τιμή, επικαλούμενοι τα χαμηλότερα κόστη που είχαν από τα αντίστοιχα καταστήματα χάρη στο Ιντερνετ, με συνέπεια να προτιμώνται και να… θησαυρίζουν.

Τα προϊόντα τα έστελναν στους πελάτες μέσω μεταφορικών εταιρειών και εξέδιδαν τιμολόγια, πλην όμως πλαστά. Εκεί ακριβώς ερχόταν να “βοηθήσει” στην επιχείρηση και ο Ελληνας λογιστής με τις γνώσεις του, καθώς φέρεται να εξέδιδε τα εικονικά τιμολόγια. Τα κέρδη τα κατέθεταν σε τράπεζες και αγόραζαν μετοχές και ομόλογα ή τα επένδυαν σε χρηματιστηριακές συναλλαγές και κατόπιν τα εμφάνιζαν ως κέρδη.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος συνεργάστηκε η Οικονομική Αστυνομία με τις αντίστοιχες της Ιταλίας και των ΗΠΑ. Το κύκλωμα στην Ελλάδα φέρεται να είχε σχέσεις με διεθνή οργάνωση που δύο χρόνια πριν είχε εισβάλει σε διάσημο ιταλικό οίκο μόδας και είχε κλέψει εξαρτήματα, κάρτες γνησιότητας και έτοιμες τσάντες. Οι τσάντες απομιμήσεις εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στη Χαβάη και διαπιστώθηκε πως είχαν αγοραστεί από επώνυμη μπουτίκ στη Σάντα Μόνικα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By