Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Cyberwar των Κινέζων αποκαλύπτουν οι ΗΠΑ

Για πρώτη φορά, η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε διώξεις εναντίον πέντε κινέζων αξιωματούχων τους οποίους κατηγορεί για κυβερνοκατασκοπεία εναντίον μεγάλων εταιρειών

Cyber600_190514

Οι πέντε στρατιωτικοί φέρονται να είχαν βάλει στο στόχαστρο τις βιομηχανίες πυρηνικής ενέργειας, μεταλλουργίας και προϊόντων ηλιακής ενέργειας, από τις οποίες υπέκλεψαν εταιρικά μυστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα ανεχθεί τις προσπάθειες ξένων κυβερνήσεων να σαμποτάρουν αμερικανικές βιομηχανίες.

Η Κίνα χαρακτήρισε «κατασκευασμένες» τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η «υποτιθέμενες διώξεις» θα επιφέρουν πλήγμα στη σινοαμερικανική συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως έχει ήδη υποβάλει διαμαρτυρία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας την κυβέρνηση Ομπάμα να «διορθώσει το λάθος της».

Η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Πεκίνο για κυβερνοκατασκοπεία, ενώ το ίδιο έκανε και η Google μετά τη μαζική εισβολή σε λογαριασμούς του Gmail.

cyber600_190514i

Μάλιστα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο διάσκεψης κορυφής στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τον Μάρτιο, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα τριπλασιάσει τα επόμενα χρόνια το προσωπικό των υπηρεσιών κυβερνοάμυνας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By