Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

DW: Αχίλλειος πτέρνα της Μέρκελ η Ελλάδα;

Ελληνικό άρωμα στην προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία «βλέπει» η εφημερίδα

merkel fosphotos2Σε πρόβλημα για το κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία υπό την Άνγκελα Μέρκελ και πρόσφορο πεδίο ανάκαμψης στις δημοσκοπήσεις για τους Σοσιαλδημοκράτες ανάγει τη «διάσωση» της Ελλάδας η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα ένα περίπου μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία «το «ελληνικό πρόβλημα» φαίνεται να αναδεικνύεται σε πρόβλημα και στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την Άγκελα Μέρκελ» ενώ «από την πλευρά του το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ διαβλέπει τις ευκαιρίες ανάκαμψης στις σφυγμομετρήσεις και επενδύει στην παραδοχή Σόιμπλε για την αναγκαιότητα ενός νέου πακέτου που θα σήμαινε γι αυτήν επιπρόσθετο κόστος για τους Γερμανούς».

Όπως αναφέρει η DW «η «άτρωτη» Μέρκελ έχει αδυναμίες, την εξής μία, τη διάσωση της Ελλάδας. Με αυτήν την στρατηγική επιχειρεί το SPD να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις. Η προεκλογική καμπάνια αποκτά «άρωμα» έντονα ελληνικό».

Κατά το δημοσίευμα «ο προεκλογικός αγώνας στη Γερμανία, που ήταν μέχρι στιγμής από ανύπαρκτος για τους περισσότερους ψηφοφόρους μέχρι βαρετός, αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον».

Όπως σημειώνει, «το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται πίσω σε μεγάλη απόσταση από το Χριστιανοδημοκρατικό διείδε την ευκαιρία που προσφέρεται για ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης στην προεκλογική αρένα».

«Η διάσωση της Ελλάδας αναμένεται να κυριαρχήσει στην προεκλογική Γερμανία, θα φροντίσει γι αυτό η αντιπολίτευση», προσθέτει το δημοσίευμα και αναφέρει ότι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ενώ η Αριστερά ζητά συζήτηση στη Βουλή αρχές Σεπτεμβρίου πριν τη διάλυσή της για τις εκλογές.

«Η Βουλή θα πρέπει να δώσει τέλος σε αυτές τις μέρες χάους και να συζητήσει σε ειδική συνεδρίαση για την Ελλάδα» είπε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

«Η ηρεμία μιας σχεδόν «απαθούς» προεκλογικής εκστρατείας φαίνεται να τελειώνει. Η «ζωντανή» προεκλογική αντιπαράθεση τώρα αρχίζει», καταλήγει το δημοσίευμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By