Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Eισαγγελέας για Τσοχατζόπουλο: Zητώ την ενοχή του

Πρόταση ενοχής του πρώην υπουργού για ανακριβές «πόθεν έσχες» σχετικά με το ακίνητο στην Ακρόπολη

Tsoxatzopoulos

Την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Κατ. Πιστόλη, ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός.

Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού, για την οποία σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών και χρηματική ποινή 525.000 ευρώ, αφορά τη μη δήλωση του ακινήτου της Ακρόπολης στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2010.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην δεχθεί το δικαστήριο τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο πρώην υπουργός, ότι δηλαδή δεν είχε πρόθεση απόκρυψης του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κατά την εισαγγελική λειτουργό , η «παράλειψη» του κ. Τσοχατζόπουλου ήταν με σκοπό ηθελημένης απόκρυψης, καθώς το επίμαχο έτος ήταν το τελευταίο που ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος σε δήλωση «πόθεν έσχες».

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός «επειδή ήταν η τελευταία δήλωση που υποχρεούνταν να κάνει, θεωρούσε ότι αυτό δεν θα γίνει αντιληπτό. Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται σε κανέναν, πολλώ δε μάλλον σε πολιτικά πρόσωπα και υπουργούς που είναι περισσότερο υποχρεωμένοι από άλλους πολίτες να γνωρίζουν κι όχι να παραβαίνουν τον νόμο. Ήταν ηθελημένη η απόκρυψη. Προέβη ηθελημένα στη μη δήλωση του ακινήτου, για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων. Ζητώ την ενοχή του».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, που ήδη εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας, απολογούμενος σήμερα στο δικαστήριο επικαλέστηκε άγνοια νόμου, ενώ επανέλαβε ότι είναι θύμα ενός επικοινωνιακού πολέμου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By