Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Eντοπίστηκαν αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό που ίσως ανήκουν στο Boeing

Το ένα από τα δύο αντικείμενα που «ενδεχομένως έχουν σχέση» με την πτήση MH370 της Malaysia Airlines και εντοπίστηκαν από εικόνα δορυφόρου έχει μέγεθος 24 μέτρα, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της Αυστραλίας

satellite

Δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη«, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ. Η δήλωση του υπουργού διατυπώνεται μετά την αποστολή από την Αυστραλία αεροσκάφους για να ερευνήσει τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στη θάλασσα.

Το ένα από τα δύο αντικείμενα που «ενδεχομένως έχουν σχέση» με την πτήση MH370 της Malaysia Airlines και εντοπίστηκαν από εικόνα δορυφόρου έχει μέγεθος 24 μέτρα, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της Αυστραλίας. «Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια» κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). «Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

australia-abot

«Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την αναζήτηση … στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» ανέφερε επισήμως ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ λίγο νωρίτερα,  μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας.

«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες αντικειμένων που πιθανώς να σχετίζονται με την αναζήτηση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας αναφέροντας ακόμη ότι αεροσκάφη είναι καθ “οδόν προς την περιοχή όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα.

Το Boeing 777 της Malaysia Airlines που μετέφερε 239 άτομα επιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By