Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

ESM: Η Ελλάδα έχει καταφέρει πολλά στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων

«Στην αρχή οι Έλληνες δεν έκαναν τίποτα» τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ

esm699_151113

«Έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος από την Ελλάδα σε ότι αφορά τις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις» δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Στη συνέντευξη του, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε πως είναι λογικό το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να νιώσουν ακόμη τις προόδους που έχουν γίνει. «Η αγορά εργασίας βελτιώνεται πάντα στο τέλος μιας τέτοιας διαδικασίας. Γι” αυτό εγώ βλέπω πάντα την ανταγωνιστικότητα, που έχει βελτιωθεί στην Ελλάδα πολύ σημαντικά. Αλλά και τα δημοσιονομικά ελλείμματα έχουν μειωθεί δραστικά , από το 15% στο 2%», σημείωσε.

Στην ίδια συνέντευξη ο επικεφαλής του ESM δήλωσε πεπεισμένος ότι στα τεστ αντοχής των τραπεζών που κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οι χώρες σε πρόγραμμα δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

«Οι τράπεζες στις χώρες αυτές βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δεν περιμένω μεγάλες εκπλήξεις από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία,την Πορτογαλία και την Κύπρο… είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούμε πολλά κεφάλαια κυρίως στις πέντε χώρες που προανέφερα… οι πέντε αυτές χώρες είναι πρωταθλητές κόσμου στις μεταρρυθμίσεις, ήδη επιστρέφουν στην αύξηση των εξαγωγών και την ανάπτυξη, αλλά οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν» υποστήριξε ο Ρέγκλινγκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By