Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Eurogroup για Ελλάδα: Προχωρήσατε πέρα από τις απαιτήσεις του μνημονίου!

Ικανοποιημένοι από τις περικοπές σε πρώην ΔΕΚΟ και νοσοκομεία οι οικονομικοί υπουργοί της Ευρωζώνης

Ικανοποίηση εκφράζει με ανακοίνωση του το Eurogroup για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφερόμενο ιδιαίτερα στις περικοπές στις «πρώην ΔΕΚΟ» αλλά και στα νοσοκομειακά ιδρύματα . Ζητά εκ νέου την αυστηρή τήρηση του μνημονίου ενώ χαιρετίζει την εκταμίευση 2,8 δισεκατομμυρίων από τον μηχανισμό στήριξης για τον τρέχοντα μήνα.

The Council of the European Union
The Council of the European Union

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής: «Το Eurogroup σημειώνει με ικανοποίηση ότι έχουν εκπληρωθεί οι βασικές υποχρεώσεις του MoU του Φεβρουαρίου που συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και τρόικας. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με την εισαγωγή τριετών ανώτατων ορίων στις δαπάνες των υπουργείων και στον τομέα της υγείας.  Επιπλέον το Eurogroup καλωσορίζει το ότι η Ελλάδα, προχωρώντας πέρα από τις απαιτήσεις του μνημονίου, προετοίμασε μηνιαίους στόχους για τις μεγαλύτερες κρατικές εταιρείες, με απώτερο στόχο την εφαρμογή τους σε όλες τις κρατικές εταιρείες. Το βήμα αυτό διασφαλίζει την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων και αποτελεί σημάδι ισχυρής «ιδιοκτησίας» του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup καλωσορίζει την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ από τον EFSF σύμφωνα με το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης που συγκροτήθηκε στη βάση αυτή. Το Eurogrpoup καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει το μεταρρυθμιστικό momentum και ειδικότερα να εφαρμόσει πλήρως τις βασικές υποχρεώσεις για το Μάρτιο, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ».

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild – δημοσιεύεται την Τρίτη- ο Γ.Στουρνάρας, αναφέρει ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης χρέους για την Ελλάδα μέσα στον χρόνο, αρνούμενος τα σενάρια περί νέου «κουρέματος» του χρέους μετά τις Γερμανικές εκλογές.

[space size=»30″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By