Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Facebook: Χρυσοπληρώνει Ρώσους και Βραζιλιάνους χάκερς για να του βρουν ιούς

Η εταιρία είχε πληρώσει πέρυσι 1,5 εκατομμύρια δολάρια για ειδικές έρευνες παγκοσμίως σε ότι αφορά στην ασφάλεια του διαδικτύου, ενώ τέτοια προγράμματα είναι ευρέως διαδεδομένα σε τεχνολογικές εταιρείες όπως οι GoogleMozilla και Hewlett-Packard

haker

Η Ρωσία και η Βραζιλία χακάρουν το Facebook, όπου μάλιστα η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης τους πληρώνει για να το κάνουν.

Μάλιστα, η εταιρία είχε πληρώσει πέρυσι 1,5 εκατομμύρια δολάρια για ειδικές έρευνες παγκοσμίως σε ότι αφορά στην ασφάλεια του διαδικτύου.

Ερευνητές από τις δύο προαναφερθείσες χώρες τις παρέδωσαν λίστα με μια σειρά επικίνδυνων ιών. Συγκεκριμένα οι Ρώσοι ανέφεραν 38 bugs παίρνοντας ως αμοιβή από το Facebook $3.961 κατά μέσο όρο για το κάθενα. Συνολικά, δηλαδή, έλαβαν 150.518 δολάρια. Αντίστοιχα Βραζιλιάνοι ερευνητές ανακάλυψαν 53 επικίνδυνους ιούς, αξίας  200.976 δολαρίων.

Τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αντιμετώπιση σφαλμάτων και ιών όμως προσέφεραν οι Ινδοί, ανακαλύπτοντας 136 προβλήματα, με τους Αμερικανούς να βρίσκουν 92 bugs.

Τέτοια προγράμματα «κυνηγών ιών» είναι ευρέως διαδεδομένα σε τεχνολογικές εταιρείες όπως οι Google, Mozilla και Hewlett-Packard.

Πηγή: newmoney.gr

By