Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

FBI: Απαραβίαστο το λογισμικό του iPhone 6

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του FBI James Comey

iPhone_Apple_xakers

Ίσως και να λυγίζει, αλλά… «σπάει»; Ιδού, το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι πράκτορες του FBI και της NSA.

Το iphone μπορεί να λυγίζει πρακτικά, αλλά τεχνικά δεν σπάει με τίποτα! Μετά την διαρροή των γυμνών φωτογραφιών των celebrities από το iCloud, η apple «θωράκισε» το λογισμικό του iPhone 6 τόσο προσεχτικά, που χρειάζονται έως και 5 χρόνια για να παραβιαστεί. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ειδικός του FBI και της NSA σύμφωνα με άρθρο New York Times.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το περιοδικό, ο διευθυντής του FBI, James Comey, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, άσκησε σφοδρή κριτική στην apple, λέγοντας ότι είναι τόσο δύσκολο να σπάσει το λογισμικό, με συνέπεια να μπορούν να δρούν ανενόχλητοι εγκληματίες, «κρύβοντας» τις παράνομες ενέργείες τους.

Ο λόγος; Τα πολλά ψηφία που ζητάει το iCloud, δημιουργούν εκατομμύρια συνδυασμούς, καθώς για να δοκιμαστούν όλοι απαιτείται μια χρονοβόρα διαδικασία, γεγονός που δυσκολεύει το FBI στον εντοπισμό των δραστών και στην «υποκλοπή» στοιχείων από παράνομες πράξεις γενικότερα.

Ο Comey κατηγόρησε την apple ότι έτσι, διευκολύνει τους εγκληματίες. «Ειδικά για περιπτώσεις απαγωγών το τηλέφωνο κάποιου που έχει απαχθεί μπορεί να είναι το πιο χρήσιμο στοιχείο για να τον βρούμε» δήλωσε ο Comey δίνοντας παραδείγματα για το πως το απαραβίαστο λογισμικό του iPhone 6 λειτουργεί αρνητικά.

apple_fbi

Επιπλέον, ο διευθυντής του FBI, αναφέρθηκε σε τρομοκρατικές δράσεις και πως ένα τηλέφωνο που δεν «σπάει» το λογισμικό του, είναι το τέλειο εργαλείο για έναν τρομοκράτη λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «είναι σαν να βγάζει διαφήμιση η Apple, που λέει πως να αποφύγετε τις παρακολουθήσεις – ακόμα και αυτές που είναι νόμιμες».

Στον αντίποδα, διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας και λογισμικών προγραμμάτων, λένε πως δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους και πως χάνουν την αξιοπιστία των προϊόντων τους, αν δεν μπορούν να διασφαλίσουν ότι το λογισμικό τους είναι απαραβίαστο. Οι χρήστες των «gadgets» πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα αρχεία και οι προσωπικές τους πληροφορίες είναι ασφαλείς και δεν μπορούν να υποκλαπούν από κανέναν.

Παρά ταύτα, εκπρόσωποι της Apple, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Comey, ανέφεραν πως η αμερικανική κυβέρνηση υπερβάλλει. Μένει να δούμε ποια από τις δύο πλευρές θα επιβεβαιώσουν οι επίδοξοι «χάκερς»…

WP-iPhone6Apple

(Visited 1 times, 1 visits today)
By