Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

FIFA: Δεν απειλείται η αξιοπιστία του Μουντιάλ… Αλήθεια ε;

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αναφορές των media. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία της Γκάνας για το θέμα. Θα ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Το ειδικό τμήμα της FIFA θα αξιολογήσει την κατάσταση. Αυτήν την στιγμή είναι σημαντικό να τονίσουμε πως δεν θεωρούμε ότι απειλείται η ακεραιότητα και η αξιοπιστία του Μουντιάλ…».

press_confe_fifa230614

Συνέντευξη τύπου δόθηκε από την FIFA μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της έρευνας για στημένα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο , από την «DeTelegraph».

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, υπάρχει ήδη επικοινωνία με την Ομοσπονδία της Γκάνας (η οποία φέρεται να είναι μπλεγμένη στο σκάνδαλο) ενώ, η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία τέτοια που να καταδεικνύουν το αντίθετο. Μιλώντας γενικότερα, η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Ομοσπονδίας. Παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοιες κατηγορίες και πάντα υπάρχουν ενέργειες».

Από την άλλη μεριά για το θέμα που έχει προκύψει με τα έντονα παράπονα της ομάδας της Κόστα Ρίκα, όσον αφορά τον έλεγχο ντόπινγκ, από τον οποίο πέρασαν 7 παίκτες της, αντί για δύο, η FIFA είπε πως πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες εξηγήσεις στην ομάδα της Κόστα Ρίκα, αλλά δεν θα απολογηθεί επειδή κάνει σωστά τον έλεγχο ντόπινγκ.

Σο μεταξύ, στην… αντεπίθεση περνά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας, μετά τις αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, η Ομοσπονδία θα μηνύσει την εφημερίδα, καθώς δεν έχει καμία σχέση με στημένα παιχνίδια και το κύκλωμα στο οποίο αναφέρεται η έρευνα.

«Είμαι αθώος. Δεν έχω κάνει τίποτα. Η Ομοσπονδία της Γκάνας δεν έχει ουδεμία ανάμειξη με όλα όσα της προσάπτονται», είπε από την πλευρά του ο Κέσι Νιαντάκι. Χαρακτήρισε το ρεπορτάζ της εφημερίδας ανακριβές, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «προσωπικά είμαι ακόμα εν αναμονή της κατάλληλης απάντησης από τη νομική και την εκτελεστική μας επιτροπή για το πως θα λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό και συναγερμό διότι πολύ απλά δεν συνέβη τίποτα. Εμείς ως Ομοσπονδία αλλά και η ομάδα δεν έχουμε κάνει τίποτα το μεμπτό. Όλες αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν βάση».

Ερωτώμενος για τους δύο άνδρες που, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Telegraph», πλησίασαν την ομοσπονδία της Γκάνας για την αγορά των δικαιωμάτων των φιλικών αγώνων της αφρικανικής ομάδας, οι οποίοι εμφανίζονται και σε σχετικό βίντεο, δήλωσε: «Οι δύο αυτοί άνδρες δεν μου είπαν ποτέ για διαμόρφωση αποτελεσμάτων ή στήσιμο αγώνων. Μου παρουσίασαν μία επαγγελματική πρόταση για να αγοράσουν δικαιώματα των φιλικών αγώνων της Γκάνας. Έχω ενημερώσει τους πάντες ότι δεν έχω διαβάσει το συμβόλαιο. Δεν το υπογράψαμε ποτέ. Εάν το είχαμε πράξει θα το είχαμε διαβάσει πρώτα».

Όπου υπάρχει καπνός, λέμε εμείς…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By