Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

H Μπόκο Χαράμ αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις στη Νιγηρία

Αρχηγός της Μπόκο Χαράμ κοροϊδεύει την παγκόσμια εκστρατεία «Bring Back Our Girls» (Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας), υπέρ των 200 κοριτσιών που απήχθησαν από χωριό της βορειο-ανατολικής Νιγηρίας

nigeria boko xaram

Με βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, αρχηγός της νιγηριανής ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 25ης Ιουνίου στην Αμπούζα και στο Λάγκος της Νιγηρίας​.

Στο 16λεπτο βιντεοσκοπημενο μήνυμα ο Σεκάου διακηρύσσει την υποστήριξή του προς τα άλλα ισλαμιστικά κινήματα: το Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχει τμήμα της Συρίας και του Ιράκ, προς την Αλ-Κάιντα και προς του Αφγανούς ταλιμπάν.

Ο ίδιος κοροϊδεύει την παγκόσμια εκστρατεία «Bring Back Our Girls» (Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας), υπέρ των 200 κοριτσιών που απήχθησαν από χωριό της βορειο-ανατολικής Νιγηρίας από τη Μπόκο Χαράμ και στην συνέχεια αναλαμβάνει την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Αμπούζα και στο Λάγκος.

Ο Σεκάου πρόσθεσε ότι «μία βόμβα εξερράγη στο Λάγκος. Εγώ έδωσα τη διαταγή σε κάποιον να την πυροδοτήσει».

Στα πλάνα εμφανίζεται στο βίντεο περικυκλωμένος από μαρκοφόρους ενόπλους μπροστά σε δύο τεθωρακισμένα οχήματα και δύο ημιφορτηγά.

«Είπατε ότι επρόκειτο για πυρκαγιά που προκλήθηκε από ατύχημα. Μπορείτε να κρύβεστε από τον λαό, αλλά όχι και από τον Αλλάχ», λέει.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By