Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

H NSA παρακολουθεί συνηθισμένους πολίτες παρά πιθανούς «στόχους»

Η NSA δεν επιτρέπεται από το νόμο να παρακολουθεί παρά μόνο ξένους που βρίσκονται εκτός αμερικανικού εδάφους

google_nsa660

Περισσότερο συνηθισμένους χρήστες του Ίντερνετ, απλούς πολίτες δηλαδή, παρακολουθεί η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), παρά ξένους, νόμιμους στόχους, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Εννέα κάτοχοι ψηφιακών λογαριασμών στους δέκα «δεν είναι προσδιορισμένοι εκ των προτέρων στόχοι, αλλά πιάνονται στο «δίχτυ» που η υπηρεσία απλώνει για το λογαριασμό κάποιου άλλου» εξηγεί η εφημερίδα, μετά από έρευνα τεσσάρων μηνών που πραγματοποιήθηκε πάνω στα δεδομένα της NSA που δημοσιοποιήθηκαν από τον πρώην σύμβουλο της υπηρεσίας, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Η NSA δεν επιτρέπεται από το νόμο να παρακολουθεί παρά μόνο ξένους που βρίσκονται εκτός αμερικανικού εδάφους, εκτός αν έχει λάβει μια συγκεκριμένη εντολή.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνηθισμένοι χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι κατοικούν στις ΗΠΑ ή αλλού.

Όλες οι χώρες πλην τεσσάρων –της Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας– θεωρούνται από την NSA θεμιτοί στόχοι κατασκοπείας, όπως είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό κοινοβούλιο έχει ξεκινήσει έρευνα για την κατασκοπεία που φέρεται ότι διεξάγεται σε βάρος Γερμανών πολιτών και πολιτικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By