Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Iερέας εξαπατούσε ανέργους

Το κέρδος που αποκόμισε η σπείρα εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 78.000 ευρώ

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Το υστέρημα από τουλάχιστον 166 άνεργους, στους οποίους έταζε δουλειά στην εγχώρια αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά, απομυζούσε σπείρα απατεώνων, «εγκέφαλος» της οποίας φέρεται -κατά την αστυνομία- ένας 30χρονος ιερέας.

Το κέρδος που αποκόμισε η σπείρα εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 78.000 ευρώ, ποσό που κατατίθετο από τα ανυποψίαστα θύματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, προκειμένου να προχωρήσει η υποτιθέμενη διαδικασία εύρεσης εργασίας.

Ήδη, συνελήφθη ο 30χρονος ιερωμένος, ο οποίος χειροτονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και λειτουργούσε σε ιερό ναό στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπως επίσης κι ένας 45χρονος άεργος, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται κι ένας 40χρονος δικηγόρος που δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Παρουσιάζοντας την υπόθεση, ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής δήλωσε ότι ο 30χρονος κατηγορούμενος ως «διευθύνων» της σπείρας έχει συλληφθεί τον Αύγουστο του 2008 για παρόμοιες πράξεις, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε κατά την τότε δράση του να ξεπερνάει τις 132.000 ευρώ, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενόψει του ποινικού δικαστηρίου.

πηγή: AMΠΕ

By